Champagneprovning i Stockholm

Crémant - Cava - Prosecco - Spumante - British fizz

De flesta älskar bubbel men hur mycket kan vi egentligen om champagne?
Nu har ni chans att lära er allt om denna ädla dryck från Marne !

Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord
på det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva ett bubbel.
Att beskriva en doft som ”nyklippt gräs, äpple, choklad, mariekex, kola, halm” kan kopplas till självupplevda intryck och många doftintryck inpräglas ofta i barndomen.
Kom och lär även om cava och prosecco , Spaniens och Italiens uppstickare.

Lär er mer ...

  • Introduktion till champagnens historia & tillverkning
  • Tre sorters champagne och ett glas Crémant (kavalitetsbubbel)
  • Eventuell sabrering + Tilltugg

- Boka en provning!

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.


Provning av Champagne och Crémant
Lär om champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar. Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav - ett nyttigt test av din förmåga att känna doft!
Pris för provningen: Champagneprovning 550 kr p.p.
inkl. material och tilltugg.

flutes-de-champagnes.gif
 

Sabrering med provning av Champagne och Crémant

Sabrering - konsten att öppna en champagneflaska med en sabel
- utan att allt sprutar ut - är ett roligt & spektakulärt sätt att börja champagnefrukosten, lunchen, middagen, festen, bröllopet eller studentfesten på, så kom och lär er - en erfarenhet för livet !
Pris för en provning och sabreringskurs:
1000 kr per person

inkl. material och tilltugg.

Happy.gif

För annorlunda och exklusiva champagneprovningar: Klicka här!
Boka er möhippa här!

 Storleken har betydelse...när det gäller champagne!

Storleken har betydelse...när det gäller champagne!

 
boka_sabrering.gif

Aktuella provningar: 
21/7 19:00 Sommarbubbel - Prosecco, Cava, Crémant och Champagne - 2 pers för 700 kr
18/8 19:15 Sommarbubbel - Prosecco, Cava, Crémant mm
25/8 16:00 Fokus på de berömda kvinnorna i Champagne
1/9 13:00 Mousserande ABC, nybörjarprovning 375 kr pp
8/9 16:00 De luxe 1595 kr - Dom Perignon, Krug mm
15/9 19:00 Champagne

Ge bort en Champagneprovning som present! Vi skickar ett presentkort som en pdf-fil, där kan du bifoga en personlig hälsning.

21 Juli 19:00
Sommarbubbel med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne

Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt. Bra sätt att få fram det bästa drycken för altanminglet i sommar. Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per person.
Erbjudande: 2 pers för 700 kr

25 Augusti 16:00
Champagneprovning med fokus på de berömda kvinnorna - Nyhet!

Här blir det fullt fokus på de fantastiska kvinnorna som gjort Champagne berömt. Veuve Clicquot, Veuve Fourny, Lilly Bollinger samt någon från De Fa'Bulleuses med flera kvinnliga stjärnor på Champagnehimlen. Smak, stil och finess helt enkelt...
En god och lärorik provning för både nybörjare och mer erfaren deltagare. 550 kr. 

Boka Svensexa, möhippa, vänsexa, henhippa mm - mejla för info

Vi vill boka champagne!
Vill boka Champagneprovning
champagne provning.jpg

Provning med Champagne - cava - prosecco - spumante - Cape C - Br.Fizz...

Sabrering?- Lära dig tricket!

BAKGRUNDSHISTORIA
För att fira sina segrar öppnade franska och ryska kavallerister champagnen med sina sablar genom att slå av toppen på flaskhalsen med ett anslag mot klackkanten som finns vid stålgrimman som håller fast korken. Det är ett stilfullt sätt att hälsa gäster välkomna och inte svårt när man lärt sig tricket.
Det behövs en sabel eller champagesabel, kylmöjliheter samt praktik. Trycket i flaskan blåser bort det eventuellt glassplitter som blir av slaget.

FÖRBERED FLASKAN -TEKNIK
Sabrera endast bubbel framställda enligt den "traditionella metoden", med en andra jäsning på flaskan. Flaskan ska vara väl kyld innan den sabreras. Det tar några timmar i kylskåp innan flaskan är tillräckligt kall, så planera väl.
Ta bort folien och grimman från korken innan du försöker sabrera. Trycket i flaskan är högt och om folien sitter kvar kan glas och vin spruta runt och mot sabreraren istället för rakt fram. Studera flaskan som är gjuten i två halvor och har sömmar på båda sidor från botten upp mot toppen. Man ska följa en av sömmarna från botten till glasklacken för en lyckad sabrering. Man bör inte använda den skarpa eggen av sabeln utan baksidan för att få mer tyngd bakom slaget. Håll flaskan med 45° lutning och håll kvar den i den positionen när den väl blivit sabrerad. Det rinner då faktiskt ut mindre mängd vin, jämfört med om flaskan vinklas snabbt uppåt.
Rikta flaskan åt något ofarligt håll och stå på en plats där underlaget tål en del vin eller täck med tidningspapper. Man behöver ingen större kraft för att sabrera snyggt och elegant snarare attityd, balans och tajming.

Fira Internationella Saberingsdagen 20 juni

 

Lär dig sabrering - boka nu!