Dags att och uppdatera kunskapen om Champagne och Sabrering??

Champagneprovning i Stockholm - Prosecco - Cava - Crémant

Champagneprovning i Stockholm - Prosecco - Cava - Crémant

Crémant - Cava - Prosecco - Spumante - British fizz

De flesta älskar bubbel men hur mycket kan vi egentligen om champagne?
Nu har ni chans att lära er allt om denna ädla dryck från Marne !

Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord
på det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva ett bubbel.
Att beskriva en doft som ”nyklippt gräs, äpple, choklad, mariekex, kola, halm” kan kopplas till självupplevda intryck och många doftintryck inpräglas ofta i barndomen.
Kom och lär även om cava och prosecco , Spaniens och Italiens uppstickare.

Lär er mer ...

Provning i Stockholm - Prosecco - Cava - Crémant
  • Introduktion till champagnens historia & tillverkning

  • Tre sorters champagne och ett glas Crémant (kavalitetsbubbel)

  • Eventuell sabrering + Tilltugg

- Boka en provning!

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.


Provning av Champagne och Crémant
Lär om champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar. Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav - ett nyttigt test av din förmåga att känna doft!
Pris för provningen: Champagneprovning 550 kr p.p.
inkl. material och tilltugg.

Champagneprovning i Gamla stan Stockholm - Prosecco - Cava - Crémant …Sabrering

Sabrering med provning av Champagne och Crémant

Sabrering - konsten att öppna en champagneflaska med en sabel
- utan att allt sprutar ut - är ett roligt & spektakulärt sätt att börja champagnefrukosten, lunchen, middagen, festen, bröllopet eller studentfesten på, så kom och lär er - en erfarenhet för livet !
Pris för en provning och sabreringskurs:
1000 kr per person

inkl. material och tilltugg.

30 Mars 19:00
Champagneprovning special

Kom och lär om historia, odling, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar.
Fyra olika Champagnesorter från mindre hus och odlare med bl a en årgångsskumpa  samt matchande ostar, 650 kr pp.
Blanc de Blanc, Blanc de Noir, NM, CM, RM efter den här kvällen vet du vad det betyder och det hur stilarna skiljer sig åt. Lägg till för sabrering. Fin miljö och bra Champagne ger en härlig upplevelse.

ju större bubblor ju bättre doft..storleken har betydelse!

ju större bubblor ju bättre doft..storleken har betydelse!

6 April 16:00
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne

Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner varav en rosé med tilltugg.
400 kr per person.

13 April 18:30 - Fullt
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne

Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per person.

27 April 19:00
Champagneprovning special

Kom och lär om historia, odling, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar.
Fyra olika Champagnesorter från mindre Champagnehus och intressanta odlare med bl a en årgångsskumpa  samt matchande ostar, 650 kr pp.
Blanc de Blanc, Blanc de Noir, NM, CM, RM efter den här kvällen vet du vad det betyder och det hur stilarna skiljer sig åt. Lägg till för sabrering. Fin miljö och bra Champagne ger en härlig upplevelse.

17 Maj 18:00
Champagneprovning med fokus på de berömda kvinnorna - Nyhet! 

Här blir det fullt fokus på de fantastiska kvinnorna som gjort Champagne berömt. Veuve Clicquot, Veuve Fourny, Lilly Bollinger samt någon från De Fa'Bulleuses med flera kvinnliga stjärnor på Champagnehimlen. Smak, stil och finess helt enkelt...
En god och lärorik provning för både nybörjare och mer erfaren deltagare. 550 kr. 
"Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås" - Lilly Bollinger

23 Maj 18:00 - Torsdagsprovning
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne

Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner varav en rosé med tilltugg.
400 kr per person.

Boka er möhippa här!

Champagneprovning i Stockholm - Prosecco - Cava - Crémant

Aktuella Champagneprovningar - eller beställ en egen!

30/3 16:00 Bubbelprovning - Fullt
30/3 19:00 Champagne special - 650 kr 🍾
6/4 16:00 Bubbelprovning - 400 kr
13/4 18:30 Bubbelprovning - 400 kr kr - Fullt
27/4 19:00 Champagne special - 650 kr 🍾
17/5 18:00 Champagneprovning, fokus på de berömda kvinnorna i Champagne
23/5 18:00 Bubbelprovning - Torsdagsprovning

Ge bort en Champagneprovning som present! Vi skickar ett presentkort som en pdf-fil, där kan du bifoga en personlig hälsning.

Boka Svensexa, möhippa, vänsexa, hönhippa mm - mejla för info

Champgneprovning för två med middag, från 4500 kr
Lyxig Champagneprovning i liten grupp med middag på mysig restaurang.
Mejla för mer info.

Provning med Champagne - cava - prosecco - spumante - Cape C - Br.Fizz...

cremant_sabrera.jpg

Sabrering?- Lära dig tricket!

sabrera i stockholm

BAKGRUNDSHISTORIA
För att fira sina segrar öppnade franska och ryska kavallerister champagnen med sina sablar genom att slå av toppen på flaskhalsen med ett anslag mot klackkanten som finns vid stålgrimman som håller fast korken. Det är ett stilfullt sätt att hälsa gäster välkomna och inte svårt när man lärt sig tricket.
Det behövs en sabel eller champagesabel, kylmöjliheter samt praktik. Trycket i flaskan blåser bort det eventuellt glassplitter som blir av slaget.

FÖRBERED FLASKAN -TEKNIK
Sabrera endast bubbel framställda enligt den "traditionella metoden", med en andra jäsning på flaskan. Flaskan ska vara väl kyld innan den sabreras. Det tar några timmar i kylskåp innan flaskan är tillräckligt kall, så planera väl.
Ta bort folien och grimman från korken innan du försöker sabrera. Trycket i flaskan är högt och om folien sitter kvar kan glas och vin spruta runt och mot sabreraren istället för rakt fram. Studera flaskan som är gjuten i två halvor och har sömmar på båda sidor från botten upp mot toppen. Man ska följa en av sömmarna från botten till glasklacken för en lyckad sabrering. Man bör inte använda den skarpa eggen av sabeln utan baksidan för att få mer tyngd bakom slaget. Håll flaskan med 45° lutning och håll kvar den i den positionen när den väl blivit sabrerad. Det rinner då faktiskt ut mindre mängd vin, jämfört med om flaskan vinklas snabbt uppåt.
Rikta flaskan åt något ofarligt håll och stå på en plats där underlaget tål en del vin eller täck med tidningspapper. Man behöver ingen större kraft för att sabrera snyggt och elegant snarare attityd, balans och tajming.

Fira Globala Saberingsdagen 20/6 2019

Lär dig sabrering - boka nu!

Champagneprovning - Bubbelprovning - Prosecco - Cava - Crémant