Champagneprovning i Stockholm

Crémant - Cava - Prosecco - Spumante, British fizz

De flesta älskar bubbel men hur mycket kan vi egentligen om champagne?
Nu har ni chans att lära er allt om denna ädla dryck från Marne !

Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord
på det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva ett bubbel.
Att beskriva en doft som ”nyklippt gräs, äpple, choklad, mariekex, kola, halm” kan kopplas till självupplevda intryck och många doftintryck inpräglas ofta i barndomen.
Kom och lär även om cava och prosecco , Spaniens och Italiens uppstickare.

Lär er mer ...

  • Introduktion till champagnens historia & tillverkning
  • Tre sorters champagne och ett glas Crémant (kavalitetsbubbel)
  • Eventuell sabrering + Tilltugg

- Boka en provning!

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.


Provning av Champagne och Crémant
Lär om champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter & sanningar. Att sensoriskt analysera fyra bubbel och att njuta därav - ett nyttigt test av din förmåga att känna doft!
Pris för provningen: Champagneprovning 550 kr p.p.
inkl. material och tilltugg.

exklusiva champagneprovning

Sabrering med provning av Champagne och Crémant

Sabrering - konsten att öppna en champagneflaska med en sabel
- utan att allt sprutar ut - är ett roligt & spektakulärt sätt att börja champagnefrukosten, lunchen, middagen, festen, bröllopet eller studentfesten på, så kom och lär er - en erfarenhet för livet !
Pris för en provning och sabreringskurs:
1000 kr per person

inkl. material och tilltugg.

Happy.gif

För annorlunda och exklusiva champagneprovningar: Klicka här!
Boka er möhippa här!

Storleken har betydelse...när det gäller champagne!

Storleken har betydelse...när det gäller champagne!

allt om provningar.jpg
sabel-sabrera.jpg
 
boka_sabrering.gif

Aktuella provningar: 
23/11 AW special - 500 kr per person.
24/11 18:00 Special med bl a årgångsChampagne
2/12 13:00 Efter lunch provning - lördagsmys
16/12 19:00
29/12 18:00 AW de luxe
13/1 2018 19:00 Special med bl a årgångsChampagne
20/1 16:00 Champagne tasting in English

27/1 16:00 Special med bl a årgångsChampagne

24 November 18:00 - 6 platser kvar
Champagneprovning Special  
Odlarchampagne, småhus och årgångsChampagne
Lär om historia, tradition, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar Champagne. Plus matchande ostar
650 kr per person
Festligt och lyxigt med bra skumpa.
Lägg till för sabrering

2 December 13:00 Efter lunchprovning - Champagneprovning
Blanc de Blancs och Blanc de Noirs.
Lär om historia, tradition, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar Champagne. Plus matchande ostar
En god och lärorik provning för både nybörjare och mer erfaren deltagare.
Bra start på lördagen.

Vi vill boka champagne!
Vill boka Champagneprovning

Provning med Champagne - cava - prosecco - spumante - Cape C - Br.Fizz...

Sabrering?- Lära dig tricket !

BAKGRUNDSHISTORIA
För att fira sina segrar öppnade franska och ryska kavallerister champagnen med sina sablar genom att slå av toppen på flaskhalsen med ett anslag mot klackkanten som finns vid stålgrimman som håller fast korken. Det är ettstil fullt sätt att hälsa gäster välkomna och inte svårt när man lärt sig tricket.
Det behövs en sabel eller champagesabel, kylmöjliheter samt praktik. Trycket i flaskan blåser bort det eventuellt glassplitter som blir av slaget.

FÖRBERED FLASKAN -TEKNIK
Sabrera endast bubbel framställda enligt den "traditionella metoden", med en andra jäsning på flaskan. Flaskan ska vara väl kyld innan den sabreras. Det tar några timmar i kylskåp innan flaskan är tillräckligt kall, så planera väl.
Ta bort folien och grimman från korken innan du försöker sabrera. Trycket i flaskan är högt och om folien sitter kvar kan glas och vin spruta runt och mot sabreraren istället för rakt fram. Studera flaskan som är gjuten i två halvor och har sömmar på båda sidor från botten upp mot toppen. Man ska följa en av sömmarna från botten till glasklacken för en lyckad sabrering. Man bör inte använda den skarpa eggen av sabeln utan baksidan för att få mer tyngd bakom slaget. Håll flaskan med 45° lutning och håll kvar den i den positionen när den väl blivit sabrerad. Det rinner då faktiskt ut mindre mängd vin, jämfört med om flaskan vinklas snabbt uppåt.
Rikta flaskan åt något ofarligt håll och stå på en plats där underlaget tål en del vin eller täck med tidningspapper. Man behöver ingen större kraft för att sabrera snyggt och elegant snarare attityd, balans och tajming.

Lär dig sabrering - boka nu!