
Choklad/Lakrits
Ni får lära känna chokladens mytiska och njutningsfulla historia och upptäcka en ny värld av härliga smaker, lära dig känna skillnad på enkel choklad och fin arom-choklad.
Här lär vi oss chokladens och kakaons historia, tillverkning och grunderna i hur man provar denna gudaspis/teobroma. Vi provar vanligtvis åtta – tio sorters choklad med olika kakaohalt och ursprung från de bästa producenterna.
För dig som bejakat din riktigt mörka sida erbjuder vi lakritsprovning, finns även i kombination med choklad. Rena lakritsprovningar finns om ni är minst 10 personer.
Aktuella datum
Lakrits- och chokladprovning i Gamla stan
Choklad- och lakritsprovning i Stockholm Kombinerad provning med det bästa från två världar. Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl 400 kr pp.
Datum: 2025-04-27
Tid: 12:00
Chokladprovning i Gamla stan + vin för den som önskar
Chokladprovning i Stockholm Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr.
Med två matchande viner 400 kr pp.
Datum: 2025-04-27
Tid: 14:00
Mors dag – Lakrits- och chokladprovning i Gamla stan
Mors dag – Choklad- och lakritsprovning i Stockholm Kombinerad provning med det bästa från två världar.
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr per person.
Datum: 2025-05-25
Tid: 13:00
Chokladprovning i Gamla stan + vin för den som önskar – Mors dag
Mors dag – Chokladprovning i Stockholm Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr.
Med två matchande viner 400 kr pp.
Datum: 2025-05-25
Tid: 15:00
Lakrits- och chokladprovning i Gamla stan
Choklad- och lakritsprovning i Stockholm Kombinerad provning med det bästa från två världar.
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr per person.
Datum: 2025-06-15
Tid: 12:00
Chokladprovning i Gamla stan + vin för den som önskar
Chokladprovning i Stockholm. Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr.
Med två matchande viner 400 kr p
Datum: 2025-06-15
Tid: 14:00
Lakrits- och chokladprovning i Gamla stan
Choklad-lakritsprovning i Stockholm Kombinerad provning med det bästa från två världar.
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr per person.