Choklad/Lakrits
Ni får lära känna chokladens mytiska och njutningsfulla historia och upptäcka en ny värld av härliga smaker, lära dig känna skillnad på enkel choklad och fin arom-choklad.
Här lär vi oss chokladens och kakaons historia, tillverkning och grunderna i hur man provar denna gudaspis/teobroma. Vi provar vanligtvis åtta – tio sorters choklad med olika kakaohalt och ursprung från de bästa producenterna.
För dig som bejakat din riktigt mörka sida erbjuder vi lakritsprovning, finns även i kombination med choklad.
Aktuella datum
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar.
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr per person.
Datum: 2023-10-08
Tid: 13:00
Chokladprovning online – prova hemma
Prova den bästa chokladen hemma hos dig via Google Meet.
Vi skickar chokladen hem till dig med ett provningsprotokoll samt en länk för att delta via nätet.
Åtta rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från exempelvis Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar Tobago, Trinidad mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling.
Toppproducenter som: Amedei, Marou, Original Beans, Michel Cluizel.
280 kr per person, 2 personer för 500 kr. Bokas senast 8 dagar innan.
Datum: 2023-10-08
Tid: 15:00
Chokladprovning + vin för den som önskar
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr.
Med två matchande viner 400 kr p
Datum: 2023-10-08
Tid: 15:00
Lakritsprovning
Rena lakritssorter, söta och salta, salmiak samt olika kombinationer med chili, hallon och choklad mm
Vilken blir din favorit?
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Laktisfabriken, Johan Bülow, HAUPT, Amarelli m fl 350 kr pp
Datum: 2023-11-05
Tid: 12:00
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar. Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr pp.
Datum: 2023-11-05
Tid: 13:00
Chokladprovning med vin för den som vill
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. Med två matchande viner 400 kr pp, 350 kr utan vin.
Datum: 2023-11-05
Tid: 15:00
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar.
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl
400 kr per person.
Datum: 2023-11-19
Tid: 13:15
Chokladprovning + vin för den som önskar
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr.
Med två matchande viner 400 kr pp.