Grappaprovning 6/10, 26/1-19 i Stockholm

Grappa, marc
Grappa och Marc är de mest kända pressrestdestillaten och görs av resterna från vintillverkning. När man använt druvskalen vid jäsningen till vin tar man bort druvskal, fruktkött, kärnor från vinet och av dessa restprodukter kan destillera sprit. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs.

I EU får beteckningen grappa bara användas för italienska pressrestdestillat. ( + någon kanton i Schweiz)
Pris: 500 kr p.p.
Provningarna tar 2 timmar.

Tequilaprovning och Mezcalprovning: 6/10, 19/1-19
i Stockholm

Agave-Tquila-Mezcal
tequilaprovning-tequilaprovning.gif

Få känner till äkta tequila kallas - tequila 100 % agave och görs på liljeväxten Agave angustifolia subsp. tequilana blue Weber. Det finns olagrad tequila kallad blanco. Lagrad tequila är en god avec och kan på många vis konkurrera med maltwhisky, calvados eller t.o.m. med cognac när det gäller fina aromer enligt somliga.
Inga shot-tequila, lime och salt ... upptäck den riktiga tequilan! ...eller kanske Sotol...eller den nya förbättrade Mezcalen..som nu är inne - med eller utan Gusano !
Pris: 550 kr p.p.

Provningarna tar ca 2 timmar.

nytt-huvud-2018bbbbbbtest.gif

Tequilaprovning och Mezcalprovning i Stockholm

Boka din egen Tequilaprovning med en Tequila Maestro

6/10 13:00 Avec -Whisky, Rom, Tequila, Calvados, Cognac - Fullt
6/10 13:00  Grappaprovning - Fullt
13/10 13:00 Avec -Whisky, Rom, Tequila, Calvados, Cognac
13/10 13:00 Ginprovning
20/10 19:00 Ginprovning
3/11 13:00 Ginprovning - Allhelgonahelgen
19/1 13:00 Tequila + Mezcal

 

6 Oktober 13:00 Grappaprovning - Fullt - Fråga efter nya datum
Grappa och Marc är de mest kända pressrestdestillaten och görs av resterna från vintillverkning. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs.

6 Oktober 13:00 Avecprovning: Whisky + Cognac + Calvados + Rom + Tequila
En av var - gott och blandat för
vuxna. Ett brett och varierat smakspektrum med intressant historia och kunskap om råvaror, tillverkning, lagring mm Intressant och lärorik provning med stora smaker.

13 Oktober 13:00 Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. sex-sju sorter provas rent samt i kombination med olika tonictyper.
GT special, Old Tom, London Dry Gin, Plymoth, Barrel aged. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle Stockholm Bränneri m fl.   
500 kr per person.

19 Januari 2019 13:00 Tequilaprovning
The real deal - dvs Tequila 100% Agave . Glöm salt och citron, här provar du "riktig" Tequila. Myter, historia, agave- odling, hantverket, tillverkning, lagring mm. Fina sorter provas. Många kommer att lyfta på ögonbrynen efter denna provning! -Aha kan det smaka så här... Du får veta hur det smakar på riktigt med en Tequila Maestro. Fina sorter plus Mezcal. Arette, Los Tres Tonos, Fortaleza m fl Blanco, Reposado, Anejo, Extra Anejo

26 Januari 13:00 Grappaprovning 26 Januari 13:00
Grappaprovning
Grappa och Marc är de mest kända pressrestdestillaten och görs av resterna från vintillverkning. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs. Du får lär dig om råvaror, tillverkningsmetoder, ev lagring samt prova fem Grappasorter med olika karaktär och stil. Nonino, Berta, Tignanello, Romano Levi, Marolo m fl 500 kr

Vill boka Grappa/Tequila provning
hopp-event.gif