Rom och choklad

Cachaça - Pinga - Aguardente

Cachaça är en spritdryck som i huvudsak kan liknas vid Rhum agricole och kallas även för Aguardente de cana (sockerrörsbrännvin) eller Pinga. All Cachaça och Pinga är Aguardente, men inte all Aguardente/Pinga är Cachaça.
Den första uppteckningen av ordet pinga som cachaça går tillbaka till 1773. Ordet hänvisar till destillationsprocessen i alambiquen , där slavarnas sockerrörsvin upphettas och dess ånga kyldes och kondenserades långsamt och kom ut i droppar – Pingas.

Cachaça är en unik brasiliansk produkt. Numera vill man kalla den en typ av rom men …The Brazilian Cachaça Institute vill att den ska bli en egen internationellt varumärkesskyddad kategori..bl.a. för att komma tillrätta med olagliga hembränningen
( som ligger på 70-80% av all Cachaça produktion ).
Det första villkoret för att kallas Cachaça är att den ska produceras i Brasilien, ska ha en alkoholhalt av 38-48 procent vid en temperatur av tjugo grader Celsius, erhållen genom destillation i kolonnpannor av jäst sockerrörsjuice. Den dricks oftast olagrad men lagras den görs det ofta på brasilianska träslag som Amburana, Bertholletia, Jequitibá, Bálsamo, Amendoim m.fl. eller/och Bourbonfat..Cognacfat…Vanligast är att dricka den olagrad i drinkar som: Caipirinha, Batida, Caju Amigo, Colada Brazil, Leite de onça, Coco Batida, Quentão mfl. Saude! 

Boka en provning NU! Vi har nöjd kund garanti!

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.

Provning av mörka lagrade romsorter
Glöm Morgan och de andra sjörövarna, här lär ni er grunderna i hur man provar premium rom, dess historia och tillverkning. Ni provar fyra sorter och lär mer om denna sockerrörsdryck.
Pris: 500 kr p.p.

Mörk premiumrom och Chokladprovning
Fatlagrad rom & mörk choklad. Ni provar fyra vällagrade romsorter från nationer som Barbados, Guyana, Jamaica, Guatemala, Martinique, Venezuela m.fl. ställen och kombinerar med några av världens bästa choklader….mm.. God mörk rom….
Pris: 550 kr p.p.
Provningarna tar 2 timmar.

Romprovning special
För dig som gillar rom och vill lära mer samt testa riktigt bra rom.. Esclavo Single Cask, Flying Dutchmen, Neisson XO, Amrut, Pussers, Malecon, Clemant, Goslings, Four Square mm
Fem sorter, 650 kr per person. 

Mörk premiumrom + Cigarrer och Choklad
Fatlagrad rom, cigarrer& mörk choklad. Ni provar fyra vällagrade romsorter från nationer som Barbados, Guyana, Jamaica, Guatemala, Martinique, Venezuela m.fl. ställen och kombinerar med några av världens bästa cigarrer och choklader.
Pris: på beställning