Avec provningar och andra i Stockholm

Avecprovningar - Crossover-provningar
Ordet avec är franskt, betyder "med" och är en kortform av uttrycket - "du café avec le petit verre" - som betyder kaffe med det lilla glaset
dvs. allt man kan sippa på till kaffet!

Cigarrprovning & Cigarrprovning med avecer
Kontakta oss för plats och datum!

rhum cigar.jpg

Boka plats på cigarrprovning i Stockholm

Armagnacprovning
är ett druvdestillat från det franska distriktet Armagnac i sydväst
som görs genom destillation av vitt vin. Armagnac destilleras traditionellt
endast en gång i liten kombinationspanna (numera är dock alambic-destillation i två steg vanligt). Armagnac ger på grund av sitt något varmare klimat en tyngre och en mustigare smak åt sin dryck än t.ex. cognacen som är lättare och friskare.

Fruktbrännvin
Avser den grupp spritsorter som är destillat med bär och frukt som råvara.

Dock är druvor undantaget.

Alcool Blancs
Är den franska benämningen på brännvin med frukt som råvara.
Sprittypen bygger på destillationsmetod där man antingen destillerar ett frukt- eller bärvin eller ett macerat av bär. Spriten skall ha kvar mycket karaktär av råvaran och är naturligtvis destillerad i enkelpanna.
Produktnamnet talar ofta om vilken frukt som använts, till exempel;
Kirsch = körsbär; Framboise = hallon ; Poiré = Päron ; Mirabelle = plommon =
Quetsche

Vodkaprovning/ Brännvin - även smaksatt!
Vi provar fyra eller fem vodkor av  standard, premium och deluxe
klass (superpremium). Rysk vodka heter ofta osobaya -special eller krepkaya - stark,
som ofta är en overproof vodka på 56% eller mer.
Lär dig att rätt uppskatta en god vodka (
wódka/Во́дка) eller svenskt brännvin även smaksatt som vanligen kallas Aquavit/Akvavit.

Likörer/Punsch/Arrak
Likör är en söt alkoholdryck med vanligen 15-40% alkoholhalt, någon gång högre, och ofta smaksatt genom frukt, bär, örter, kryddor, blommor, frön, rötter, bark, t.o.m. grädde. Ordet likör kommer från latinets liquifacere, som betyder "att lösa upp". Detta syftar på den upplösning av smak- och doftämnen som görs för att tillverka likör. Likörer brukar inte lagras någon längre tid, men kan ges en viloperiod under tillverkningen för att låta smakerna "gifta sig". Likörer tål lagring dåligt. Många likörer är mycket söta av tillsatt socker eller sötningsmedel, därför blir det kraftigt koncentrerade dessertliknande smaker.

absint

Absint, Absinth, - Artemisia absinthium
Absint är en destillerad och vanligtvis mycket alkoholhaltig sprit med anis/lakrits smak tillverkad av örter som stjärnanis, anis, fänkål, isop, koriander, lakritsrot och mynta m.fl. kryddor.

Lär er mer på en absintprovning!

absint

Boka här:

Avecprovning stockholm

Boka svensexan - möhippan

30 september 13:00 Avecprovning: Whisky + Cognac + Calvados + Rom + Tequila
En av var - gott och blandat för
vuxna. Ett brett och varierat smakspektrum med intressant historia och kunskap om råvaror, tillverkning, lagring mm Intressant och lärorik provning med stora smaker. 
Lär om det mesta av livets goda

27 Oktober 18:00 Tequilaprovning
Glöm salt och citron, här provar du "the real deal" dvs Tequila 100% Agave. Kom och lär om hur det går till på riktigt. Myter, historia, agave- odling, hantverket, tillverkning, lagring mm. Fina sorter provas.

Erbjudande: Grappaprovning för två - 900 kr
Vi provar 5 typer av grappa; Italiens stolthet, med tilltugg!

Vin och ostprovning
Vi provar 4-5 viner mest från Europa och 5-7 ostar från Sverige,Frankrike, Spanien och Italien...Amarone!
Pris: 550 kr inkl. material


Olivoljeprovning i Stockholm

Vill du lära dig om olivolja då kan du komma tillsammans med dina vänner, kunder eller kollegor och bekanta er med olivoljans fantastiska värld.
Vi blir din olivoljeguide till att upptäcka nya doft och matdimensioner.

Vi provar olivolja från olika länder som och av olika smaktyper.
De håller alla klass som extra jungfruolivolja.
Fina oljor är aromrika, fruktiga -peppriga och med fin fyllighet och stor smakrikedom. De utgör ett omistligt smakbidrag till all mat - främst medelhavsmaten.
Kom och låt dig inspireras!

En " pröva - på " provning av olivoljor
från bl.andra Frankrike, Kreta, Italien/Toscana, Spanien
Vi provar sex olivoljor av olika ursprung och typ.
Bröd och ost ingår i provningen.
Pris: på f
örfrågan

Olivoljeprovning i Stockholm

Olivoljeprovning i Stockholm

CHAMPAGNE BOKA.gif

Innan jul varje år har vi Glöggprovningar.
Specialpris vid tidig bokning av Glöggprovning i Stockholm!

Dricks vattenprovning - flaskvatten

Läkaren Johan Jacob Döbelius, hörde rykten om det hälsobringande vattnet i Ramlösa och redan den 17 juni 1707 invigde han brunnen och saluförde vattnet som kunde bota nästan allt från svindel & hypokondri till skörbjugg.
Välkommen att testa Sveriges dricksvatten från flaska!