Vinprovning; Italien runt + Amaroneprovning med ostar.
Italiensk, fransk, spansk vinprovning - Boka idag!
Boka vinprovning för nybörjare i Stockholm.

Ingen kan säga precis vilka dofter eller smaker du själv känner!
Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord på det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva ett vin. Att beskriva en doft som ”nyklippt gräs, ensilage, våt hund” kan kopplas till självupplevda intryck och många doftintryck inpräglas ofta starkast i barndomen. Upptäck nya aromer!
Boka er genom AoP på provningar av Amarone och Valpolicella viner

Amaroneprovning i Stockholm
Ni provar Amarone och Ripassoviner och annat från Valpolicella tillsammans med ost, kex och andra tillbehör..
Pris: 550 kr p.p. inkl. ost och material

Vin och ostprovning i Stockholm
Ni provar 5 viner; mest från Europa tillsammans 7-9 ostar från Sverige, Frankrike, Spanien och Italien.
Pris: 550 kr p.p. inkl. material

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.

Fransmännen har ett skämt: "Hur känner man igen en nordeurope/utlänning på ett café?
Det är den som dricker vin. "
Detta gäller främst för rödvin - vin rouge - dricker man till mat, så enkelt som det.

Lite om ostar

Hårdost är samlingsnamn för hårda eller halvhårda ostar. Till hårdostarna räknas kittostar, medan resten är s.k. mjukostar/dessertostar av olika slag enligt nedan.
Kittost är våtbehandlade ostar, t.ex. med saltlake, vin, öl, vilket ger en flora av bakterier och mögel som kallas kitt.
Får-, get- & buffel, älgost är ostar av resp. mjölksort.
Mögelost är mjukost med tillsats av vit-, grön- eller blåmögelkultur. Kan samtidigt vara färskost, getost e.d.
Färskost, dvs färsk ostmassa, tillverkas av mjölk som syrats, men ej upphettats. Färskost äts färsk/direktpr

  Boka vinprovning - Upplevelser i Stockholm! -  Italiensk, fransk, spansk vinprovning med ostar.

Boka vinprovning - Upplevelser i Stockholm! - Italiensk, fransk, spansk vinprovning med ostar.

Aktuella provningar: 
3/11 19:00 Amarone - Fullt
10/11 16:00 Röda Italien runt
10/11 19:00 Vinprovning - Grundsmaker, 450 kr
16/11 18:30 Amarone - Fullt
17/11 13:00 Portvin
23/11 18:00 Amarone
24/11 16:00 Ost- och vin
8/12 13:00 Ost- och vin
14/12 18:00 Amarone
19/1 12:30 Portvin
19/1 -19 19:00 Amarone
9/2 16:00 Amarone
16/2 16:00 Frankrike runt

3 November 19:00 Amarone - Fullt
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl 550 kr pp

10 November 16:00
Vinprovning - Röda Italien runt

Italien gör goda viner med en stor spännvidd av stilar och uttryck. Från södra delarna med Sicilien upp genom Toscana med storheter som Chianti och Brunello di Montalcino vidare till Piemonte underbara Barolo samt populära Amarone från Valpolicella. Fem viner samt några goda ostar.

10 November 19:00
Vinprovning - Grundsmaker

Två vita och två röda viner provas med tillbehör som representerar våra fem grundsmaker.
Sött, salt, surt, beskt och umami. Du får lära dig hur de regerar i mötet med vinet vilket ger dig en bra insikt hur man kombinerar mat- och vin på bästa sätt. Goda kombinationer varvas med en del smakfällor. Vinet upplevs annorlunda med citron(surt) vs salt osv. Gott och lärorikt. 450 kr per person.
Mejla för mer info.

17 November 13:00
Portvinsprovning - På gång igen

Kom och lär dig mer om ett av världens stora viner. Vi går igenom historia, odling, druvsorter, tillverkning och lagring.
Tawny, ruby, LBV och Vintage Port provas med någon god ost samt choklad som förhöjer njutningen. Graham´s,
Taylor´s, Churchill´s. "With Port and hope, anything is possible

23 November 18:00 Amarone
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl

8 December 13:00 - Lunchövning
Ost- och vin

Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm Gott, trevligt och lärorikt. 500 kr

vinprovning_gamlastan.jpg

Prova franska viner från Rhônedalen i sydöst och Bordeaux i sydväst, eller de östra regionerna som Bourgogne och Alsace eller Priorat i Spanien som är ett litet, dynamiskt vinområde i Katalonien. Ribera del Duero är ett annat viktigt vinproducerande område så även gamla välkända Rioja!


FRANSK-VINPROVNING.jpg