Vinprovning; Italien runt + Amaroneprovning med ostar.
Italiensk, fransk, spansk vinprovning - Boka idag!
Boka vinprovning för nybörjare i Stockholm.

Ingen kan säga precis vilka dofter eller smaker du själv känner!
Våra tidigare upplevelser präglar vår förmåga att sätta ord på det vi känner när vi avnjuter och försöker beskriva ett vin. Att beskriva en doft som ”nyklippt gräs, ensilage, våt hund” kan kopplas till självupplevda intryck och många doftintryck inpräglas ofta starkast i barndomen. Upptäck nya aromer!
Boka er genom AoP på provningar av Amarone och Valpolicella viner

Amaroneprovning i Stockholm
Ni provar Amarone och Ripassoviner och annat från Valpolicella tillsammans med ost, kex och andra tillbehör..
Pris: 550 kr p.p. inkl. ost och material

Vin och ostprovning i Stockholm
Ni provar 5 viner; mest från Europa tillsammans 7-9 ostar från Sverige, Frankrike, Spanien och Italien.
Pris: 550 kr p.p. inkl. material

OBS! Undvik parfymer och andra starka dofter på provningar!
Meddela också om någon är allergisk eller av annan anledning inte äter viss mat.

Fransmännen har ett skämt: "Hur känner man igen en nordeurope/utlänning på ett café?
Det är den som dricker vin. "
Detta gäller främst för rödvin - vin rouge - dricker man till mat, så enkelt som det.

Lite om ostar

Hårdost är samlingsnamn för hårda eller halvhårda ostar. Till hårdostarna räknas kittostar, medan resten är s.k. mjukostar/dessertostar av olika slag enligt nedan.
Kittost är våtbehandlade ostar, t.ex. med saltlake, vin, öl, vilket ger en flora av bakterier och mögel som kallas kitt.
Får-, get- & buffel, älgost är ostar av resp. mjölksort.
Mögelost är mjukost med tillsats av vit-, grön- eller blåmögelkultur. Kan samtidigt vara färskost, getost e.d.
Färskost, dvs färsk ostmassa, tillverkas av mjölk som syrats, men ej upphettats. Färskost äts färsk/direkt.

  Boka vinprovning - Upplevelser i Stockholm! -  Italiensk, fransk, spansk vinprovning med ostar.

Boka vinprovning - Upplevelser i Stockholm! - Italiensk, fransk, spansk vinprovning med ostar.

tomte-17.gif

Aktuella provningar: 
14/12 18:00 Amarone - Fullt
21/12 18:00 Ost- och vin
18/1 18:00 Portvin
19/1 -19 19:00 Amarone
25/1 18:30 Ost- och vin
9/2 19:00 Amarone
16/2 15:45 Ost- och vin
16/2 16:00 Italien runt - röda viner
16/2 16:15 Frankrike runt - röda viner
9/3 19:00 Amarone

14 December 18:00 Amarone -Fullt
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl 550 kr pp

21 December 18:00
Ost- och vin

Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm Gott, trevligt och lärorikt. 550 kr

18 Januari 18:00
Portvinsprovning - På gång igen

Kom och lär dig mer om ett av världens stora viner. Vi går igenom historia, odling, druvsorter, tillverkning och lagring.
Tawny, ruby, LBV och Vintage Port provas med någon god ost samt choklad som förhöjer njutningen. Graham´s,
Taylor´s, Churchill´s. "With Port and hope, anything is possible

19 Januari 19:00 Amarone
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl

25 Januari 18:30 Ost- och vin
Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm
Gott och lärorikt. 550 kr per person

9 Februari 19:00 Amarone
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl

16 Februari 16:00 Ost- och vin
Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm
Gott och lärorikt. 550 kr per person

vinprovning_gamlastan.jpg

Prova franska viner från Rhônedalen i sydöst och Bordeaux i sydväst, eller de östra regionerna som Bourgogne och Alsace eller Priorat i Spanien som är ett litet, dynamiskt vinområde i Katalonien. Ribera del Duero är ett annat viktigt vinproducerande område så även gamla välkända Rioja!


FRANSK-VINPROVNING.jpg