Cognacsprovning + Brandy + Armagnacprovning

Cognac, staden som ligger i départementet Charente i sydvästra Frankrike, har 20.000 invånare och är centrum för cognacstillverkningen. Genom staden flyter floden Charente. I staden Cognac kretsar det mesta kring drycken. Martell, Hennessy, Rémy Martin, Courvoisier - och de stora maisons de Cognac har sina hus här. De fyra största märkena har fyra femtedelar av världsmarknaden ... även Camus, Hine och Frapin är ganska stora. Kom och lär om de små bra tillverkarna!
Brandy är ett internationellt erkänt begrepp för destillerat vin som sen lagras på ekfat. För att få kallas brandy inom EU, måste spriten lagras minst ett år på stora ekfat eller minst sex månader på ekfat som rymmer högst 10 hektoliter. Brandy kan även göras på andra typer av råvaror!! ... Apple brandy t.ex.
Cognac är ett registrerat varumärke exklusivt för region Cognac i Frankrike, medan konjak på svenska är ett allmänt begrepp på franska destillat = eau-de-vie.
Armagnac  liksom cognac är ett geografiskt område i södra Frankrike och ett skyddat varumärke för "lagrad eau-de-vie" som kommer just från detta område.
Lär om Cognac, Armagnac, Konjak, Brandy; VSOP, XO, Grande/Fine champagne
och hur de bäst avnjutes.
Inga förkunskaper är nödvändiga.

Cognacprovning/Konjaksprovning
Lär grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning.
Lär om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken cognac och varför denna eau de vie kallas cognac i vissa länder och brandy i andra.
Pris: 550 kr p.p. inkl. material

Armagnacprovning i Stockholm

Armagnac-regionen ligger mellan Adour och Garonne-floderna vid foten av Pyrenéerna.
Regionen beviljades AOC-status år 1936. Det officiella produktionsområdet är indelat i tre distrikt som ligger i avdelningarna Gers, Landes och Lot-et-Garonne. Regionen innehåller 15 000 hektar druvor för destillering. De tre AOC distrikten är:
Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze, Haut-Armagnac + numera AOC för
Blanche d'Armagnac

Lär känna fransmännens Armagnac;
Inga förkunskaper är nödvändiga.

Armagnacprovning
Lär dig grunderna i hur man provar, om dess historia och framställning.
Vi provar 4-5 Armagnac av olika ålder och tillverkning
Pris: 550 kr p.p.

armangnac_stockholm.jpg

LÄS OM CALVADOS HÄR!

Aktuella provningar: 
Mejla för datum, eller boka en egen provning.

19 Januari 2019 13:00 Cognacsprovning
Lär grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning.
Lär om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken cognac och varför denna eau de vie kallas cognac i vissa länder och brandy i andra
Cognac är på gång igen. 

19 Januari 2019  13:00 Calvadosprovning
Lär dig grunderna i hur man provar Calvados, om dess historia, odling av olika äpplen/päron, mustning, destillering och lagring.
Ni får prova 4-5 olika sorter från mindre och större producenter.

20 Oktober 19:00 Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. sex-sju sorter provas rent samt i kombination med olika tonictyper.
GT special, Old Tom, London Dry Gin, Plymoth, Barrel aged. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle Stockholm Bränneri, Xoriguer m fl.   
500 kr per person.

23 Februari 13:00
18:00
Ginprovning - Lika hett 2019!
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. Sex-sju gin med olika stilar provas rent samt i kombination med ett par tonicsorter.
GT special, Old Tom, Destilled Gin, London Dry Gin, Plymouth, American Gin, Barrel aged. Eventuellt Sloe Gin och eller Genever. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle, Stockholm Bränneri, Xoriguer, m fl.   500 kr per person.

23 Februari 14:00 - Fullt
Avecprovning: Whisky + Cognac + Calvados + Rom + Tequila

En av var - gott och blandat för
vuxna. Ett brett och varierat smakspektrum med intressant historia och kunskap om råvaror, tillverkning, lagring mm Intressant och lärorik provning med stora smaker.

Vill boka Cognac och Calvados
cognac stockholm