Chokladprovning och Lakrits..mmmm i Stockholm
Choklad och vinprovning i Gamla stan
Chokladprovning för hela familjen - erbjudande

Ni får lära känna chokladens mytiska och njutningsfulla historia och upptäcka en ny värld av härliga smaker, lära dig känna skillnad på enkel choklad och fin arom-choklad.  Du vet väl att 99% av världens bästa choklader finns endast i chokladkakor! Dock inte Mara....

Chokladprovning
Här lär vi oss chokladens och kakaons historia, tillverkning och grunderna i hur man provar denna gudaspis/teobroma. Vi provar vanligtvis åtta - tio sorters choklad med avseende på bönkvalitet, tillverkare, procenthalt, smaksättningar m.m.

  Garanterat  bästa choklad och vinprovningen i Stockholm

Garanterat bästa choklad och vinprovningen i Stockholm

Chokladprovning
Ni provar åtta olika chokladsorter mörk choklad 60-80 % men även starkare med härligt fruktiga och kryddiga aromer från några av de bästa producenterna.
Pris: 350 kr p.p.

Chokladprovning och vinprovning
Som ovan med två olika drycker - torrare, starkare eller sötare!
Vi lär oss också den fantastiska historien om chokladen, hur den tillverkas och om växten.
Pris: 400 kr p.p.

Choklad & Lakritsprovning
Det godaste av livets goda - Ni provar den bästa av alla lakrits med den bästa chokladen.. kom och njut dubbelt!
Pris: 400 kr p.p.

Rom och Chokladprovning
Fatlagrad rom & mörk choklad !
Ni får prova fyra vällagrade romsorter från nationer som Cuba, Guayana, Jamaica, Guatemala, Martinique, Venezuela m.fl. ställen och kombinerar med 6-8 bitar
med några av världens bästa choklader.
Missa inte denna provning!
Pris: 550 kr p.p.

chokladprovning_stockholm.jpg

Boka er helt egen provning av choklad eller lakrits..

cacao.gif
dark-chocolates.jpg
chocolat-REN.jpg
 Hitta rätt i choklad-djungeln med vår hjälp!

Hitta rätt i choklad-djungeln med vår hjälp!

Chocolat_2014.gif
chocolate-openpods.jpg
tomte-17.gif

Aktuella bästa provningar...
20/1 15:00 - 350 kr med vin 400 kr
3/2 14:00 Choklad och vin + Lakrits för den som vill
10/3 13:00 Choklad med vin
Fråga efter fler datum

20 Januari 15:00 Chokladprovning
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl Bästa Chokladen helt enkelt..
Lägg till för ett par sorters vin, madeira eller Portvin

3 Februari 14:00
Chokladprovning med vin

Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr, med två matchande viner 400 kr pp.

3 Februari 14:00 Lakrits- och chokladprovning
Söndagsmys i Gamla stan

Kombinerad provning med det bästa från två världar. 
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl 400 kr pp

Möhippor, svensexor, henhippor, vänsexor mfl kan boka egna provningar, mejla för tider.

Vi vill boka en Chokladprovning! - Lakritsprovning!

Lakritsprovning i Stockholm
2009-2018

Choklad & Lakritsprovning
Det godaste av två världar - Den bästa av alla lakrits med den bästa chokladen.. kom och njut dubbelt!
Pris: 400 kr p.p.

choklad  lakritsprovning

Lakrits framställs ur rötterna på växten "Glycyrrhiza glabra", "sötrot" mer känd som lakritsrot. Den finns i många länder.
Världens bästa lakrits kommer enligt kännare från i sydItalien.
Lakritsroten skördas vart 3-4 år genom att dra upp en del av plantans rötter- eller stoloner - långa sidoskott.
Rötterna är ofta upp till 10 meter långa och förgrenade.
Rötterna staplas och får torka på marken innan de bearbetas till lakritsmassa. En del lakrits blandas med gummi arabicum (kåda från akacieträdet) och blir till hårda/sega/mjuka pastiller som italienarna älskar.
Stora delar av lakritsproduktionen går bland annat till tobaksindustrin. Lakritsen smaksätter och hjälper till att hålla tobaken fuktig. En del går till spritindustrin, till parfymer och naturmedicin och mediciner.

lakritsprovning_stockholm.gif

Välkomna på Choklad & Lakritsprovning !

Ledaren är professionell provare av Livets goda sedan 1999!
Garanterat bästa chokladprovningen i Stockholm - Välkomna!