Calvadosprovning i Stockholm

Normandie i Frankrike har ett specifikt område för calvadostillverkning
med egen AOC. se kartan.
Calvados måste enligt lag lagras minst 1 år innan buteljering, men det är inte ovanligt med betydligt längre lagring än så och benämns då Hors d´Age.
Äppelbrännvin tillverkas också i flera andra länder, till exempel England (Apple brandy) och USA (Applejack)

Lär känna fransmännens Calvados;
Inga förkunskaper är nödvändiga.

Calvadosprovning
Lär dig grunderna hur man provar calva, om dess historia och framställning.
Vi provar 4-5 calva av olika ålder och tillverkning

Pris: 550 kr p.p.

Calvadosprovning i Stockholm

Aktuell provning:
21/2 18:00 Cognac
21/2 18:00 Calvados
Mejla för datum, eller boka en egen provning.

21 Februari 18:00 Cognacsprovning
Lär grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning.
Lär om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken cognac och varför denna eau de vie kallas cognac i vissa länder och brandy i andra
Cognac är på gång igen.

21 Februari 18:00 Calvadosprovning
Lär dig grunderna i hur man provar Calvados, om dess historia, odling av olika äpplen/päron, mustning, destillering och lagring.
Vi provar 4-5 olika sorter från mindre och större producenter.
Ge Calvan en chans..

Vill boka Cognac och Calvados