Events-Upplevelse - AoP 2019 Boka aktiviteter, provningar och upplevelser i Stockholm. Tips på aktiviteter.

Boka Events-Upplevelser genom AoP 2019

Boka aktiviteter, provningar och upplevelser i Stockholm. Tips på aktiviteter - Kontakta oss
Företag, vinklubben, svensexa, möhippa, vänsexa, kompisgäng, familj, grannar, Rotary, vänner och andra konstellationer.


JANUARI

19 Januari 13:00
Cognacsprovning
Lär grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning.
Lär om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken cognac och varför denna eau de vie kallas cognac i vissa länder och brandy i andra. Cognac är på gång igen. 

19 Januari 13:00
Calvadosprovning
Lär dig grunderna i hur man provar Calvados, om dess historia, odling av olika äpplen/päron, mustning, destillering och lagring. Ni får prova 4-5 olika sorter från mindre och större producenter.

CHAMPAGNE-PROVNINGAR

CHAMPAGNE-PROVNINGAR

19 Januari 16:00 - Fullt
Champagneprovning med fokus på de berömda kvinnorna - Nyhet! 

Här blir det fullt fokus på de fantastiska kvinnorna som gjort Champagne berömt. Veuve Clicquot, Veuve Fourny, Lilly Bollinger samt någon från De Fa'Bulleuses med flera kvinnliga stjärnor på Champagnehimlen. Smak, stil och finess helt enkelt...
En god och lärorik provning för både nybörjare och mer erfaren deltagare. 550 kr. 
"Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås" - Lilly Bollinger
MrM

19 Januari  19:00
Amarone
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Fem viner samt några goda ostar.  550 kr.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl

20 Januari 13:00
Olivolja och Balsamico
Vi provar 7-8 olika olivoljor från olika länder och regioner. Från milda till mer peppriga sorter.
Historia, ursprung, olivsorter, skörd, tillverkning, kvalitetsskillnader användningsområden mm
Sedan provar vi även ett par Balsamico. Gott nyttigt och lärorikt. 350 kr per person.

galen.gif

20 Januari 15:00
Chokladprovning
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl Bästa Chokladen helt enkelt.. 350 kr, med två matchande viner 400 kr pp.

craftpairing, ölprovning, whiskyprovning, Stockholm

25 Januari 18:00 Ölprovning
Klosteröl special med bl a Tappister

Här får du prova de omtalade Trappist- och klosterölen från några av de legendariska bryggerierna i bland annat Belgien. Blonde, Dubbel, Tripel, Abt och Kvadrupel. Fylliga smakrika ales i sitt esse. Orval, St Bernadus, Westmalle mm 400 kr per person. Erbjudande: 2 pers för 700 kr

25 Januari 18:30 - Fullt
Ost- och vin
Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm
Gott och lärorikt. 550 kr per person

GRAPPA.gif

26 Januari 13:00
Grappaprovning
Grappa och Marc är de mest kända pressrestdestillaten och görs av resterna från vintillverkning. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs. Du får lär dig om råvaror, tillverkningsmetoder, ev lagring samt prova fem Grappasorter med olika karaktär och stil. Nonino, Berta, Tignanello, Romano Levi, Marolo m fl

aop-logo4rom.gif

26 Januari 16:00 - Nyhet! - 3 platser kvar - Nästa Master Class: 29/3
Romprovning - Master Class
För dig som är intresserad, gillar och vill utveckla din romkunskap.
Här lär du dig mer om vad som sker bakom varumärken och annan mumbojumbo som Solera, tillsatser av socker, vin mm
Du får en djupgående genomgång av vår erfarna romconoisseur samt prova 10 fina romsorter a 1 cl.
Från sockerrör till flaska, råvara, fermentering, destillering, lagring samt smaktyper. Pot still vs column still, single cask, vintage, double cask mm Jamaica, Martinique, Guyana, Barbados mm Rom, Rum, Ron, Rhum. 975 kr per person.
Hör gärna av er angående sorter ni provat: info@alltomprovningar.se Tar drygt två timmar.

26 Januari 19:15
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne
Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per person.
Lärorikt, gott och roligt.

26 Januari 19:15
Ölprovning - Tema Ale - IPA
Fortfarande den mest populära ölstilen. Nu med i en massa nya format och smakinriktningar.
För dig som gillar humle i alla dess former och i rikliga mängder.
Lär om tillkomsten av ölstilen, humlesorter, odlingar, tradition och framtid. En bra kväll för dig som är ett Hop-head... För andra nyfikna och intresserade också! IPA, DIPA mm 400 kr pp

Tveka inte att ringa oss på 0762 543074 för råd och tips mm. Kika på våra erbjudanden…
Vi skickar presentkort som pdf-fil, snabbt o enkelt, möjlighet till personlig hälsning..
..eller köp bara en bokningskod och gör kortet själva - Superenkelt o snabbast!!

div221 (1).gif

FEBRUARI

jerry_oach (1).gif

- Öl - välj eget tema
-
Rom special med udda sorter
-
Champagneprovning de luxe
-
Gin + tonic, mer än GT´s
- Chokladprovning med familjen
-
Tequila och Mezcal 100% agave
- Portvin med ostar och choklad

-
Amaroneprovning med ripasso och recioto
- Avecprovning
-
Ost- och vin
- Cider och Calvados
- Egen kombo..
vi förmedlar era önskemål!

“Vill bara tala om för er att vinprovningen blev en succé!! Min älskade bror är inte lätt att imponera på! Vi återkommer med största säkerhet!” Hälsningar Eva

sloe-Gin.jpg

1 Februari 18:00
Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. Sex-sju gin med olika stilar provas rent samt i kombination med ett par tonicsorter.
GT special, Old Tom, Destilled Gin, London Dry Gin, Plymouth, American Gin, Barrel aged. Eventuellt Sloe Gin och eller Genever. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle, Stockholm Bränneri, Xoriguer, m fl.   500 kr per person.

2 Februari 16:00
Rom- och chokladprovning
Mörka lagrade romsorter möter den bästa mörka chokladen.
Det är riktigt hett på romfronten! Kom och lär dig du med samt förstå vilka kombinationer med den mörka chokladen som fungerar bäst. Svårt att motstå. Clément, Ron Esclavo, Appleton, Botran, Neisson, Zafra m fl Fyra bra sorter provas. 550 kr

2 Februari 19:00
Ost- och vin
Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm
Gott och lärorikt. 550 kr per person

3 Februari 14:00
Chokladprovning med vin
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr, med två matchande viner 400 kr pp.

3 Februari 14:00
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar. 
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl 400 kr pp

8 Februari 18:00
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne
Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per person.

kvalitets provningar.gif

8 Februarii 18:00
Portvinsprovning - På gång igen
Kom och lär dig mer om ett av världens stora viner. Vi går igenom historia, odling, druvsorter, tillverkning och lagring.
Tawny, ruby, LBV och Vintage Port provas med någon god ost samt choklad som förhöjer njutningen. Graham´s,
Taylor´s, Churchill´s. "With Port and hope, anything is possible" 500 kr

9 Februari 13:00 - Perfekt efter lunchen
Rom- och chokladprovning
Mörka lagrade romsorter möter den bästa mörka chokladen.
Det är riktigt hett på romfronten! Kom och lär dig du med samt förstå vilka kombinationer med den mörka chokladen som fungerar bäst. Svårt att motstå. Clément, Ron Esclavo, Appleton, Botran, Neisson, Zafra m fl Fyra bra sorter provas. 550 kr.

9 Februari 16:00 - Fullt
Champagneprovning
Kom och lär om historia, odling, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar.
En Cava/Crémant samt tre olika Champagnesorter från mindre hus och odlare med matchande ostar, 550 kr.
Blanc de Blanc, Blanc de Noir, NM, CM, RM efter den här kvällen vet du vad det betyder.
"Acti labores jucundi"

Amarone vinprovning i Stockholm

Italienska viner

9 Februari 19:00
Amarone - Populärt
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl 550 kr

15 Februari 18:00 - Fullt
Amarone - Populärt
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl 550 kr

15 Februari 18:30
Champagneprovning - Fredagsmys
Kom och lär om historia, odling, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar.
En Cava/Crémant samt tre olika Champagnesorter från mindre hus och odlare med matchande ostar, 550 kr.
Blanc de Blanc, Blanc de Noir, NM, CM, RM efter den här kvällen vet du vad det betyder.
"Acti labores jucundi"

16 Februari 13:00
Ölprovning - Gott och blandat - Bra efter lunchen..
Här du får en bra genomgång från grunden.
Lite historia, råvaror, tillverkning, ölstilar, ölländer och hur du provar på bästa sätt. Sex olika öl med tilltugg.
Från ljust till mörkt med goda öl… Exempelvis Pilsner, ale, IPA, Porter, klosteröl.
"Good people drink good beer" Hunter S Thomson. Pris: 400 kr per person

16 Februari 15:45
Ost- och vin
Två vita och två röda viner samt ett sött provas och kombineras med ost.
Lär om hur du hittar vilka viner som passar till de olika ostarna. "osten får vinet att sjunga" är ett gammalt talesätt.
Gruyère, Mimolette, Morbier, Roquefort, Livarot, Munster mm
Gott och lärorikt. 550 kr per person

16 Februari 16:15
Vinprovning - Röda Italien runt
Italien gör goda viner med en stor spännvidd av stilar och uttryck. Från södra delarna med Sicilien upp genom Toscana med storheter som Chianti och Brunello di Montalcino vidare till Piemonte underbara Barolo samt populära Amarone från Valpolicella. Fem viner samt några goda ostar.

16 Februari 16:15 - Fullt
Vinprovning - Röda Frankrike runt

Klassiska Franska viner från Bordeaux, Bourgogne, Rhône m fl.
Lär om historia, regioner, vinlagar, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Vi går sjävklart igenom vinprovartekniker för att på bästa sätt avnjuta vinet.
Fem viner med Franska ostar.  550 kr.

16 Februari 19:00 - 4 platser kvar
Champagneprovning special
Kom och lär om historia, odling, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar.
Fyra olika Champagnesorter från mindre hus och odlare med bl a en årgångsskumpa  samt matchande ostar, 650 kr pp.
Blanc de Blanc, Blanc de Noir, NM, CM, RM efter den här kvällen vet du vad det betyder och det hur stilarna skiljer sig åt. Lägg till för sabrering. Fin miljö och bra Champagne ger en härlig upplevelse.

rom_provning_stockholm.jpg

23 Februari 13:00
Ginprovning - Lika hett 2019!
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. Sex-sju gin med olika stilar provas rent samt i kombination med ett par tonicsorter.
GT special, Old Tom, Destilled Gin, London Dry Gin, Plymouth, American Gin, Barrel aged. Eventuellt Sloe Gin och eller Genever. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle, Stockholm Bränneri, Xoriguer, m fl.   500 kr per person.

23 Februari 14:00 - Fullt - Fråga efter nya datum
Avecprovning: Whisky + Cognac + Calvados + Rom + Tequila

En av var - gott och blandat för vuxna.
Ett brett och varierat smakspektrum med intressant historia och kunskap om råvaror, tillverkning, lagring mm Intressant och lärorik provning med stora smaker.

23 Februari 15:00 - Fullt - Fråga efter nya datum
Tequilaprovning
The real deal - dvs Tequila 100% Agave . Glöm salt och citron, här provar du "riktig" Tequila. Myter, historia, agave- odling, hantverket, tillverkning, lagring mm. Fina sorter provas. Många kommer att lyfta på ögonbrynen efter denna provning! -Aha kan det smaka så här... Du får veta hur det smakar på riktigt med en TequilaMaestro. Fina sorter plus Mezcal. Arette, Los Tres Tonos, Fortaleza m fl Blanco, Reposado, Anejo, Extra Anejo

aop-logoTEQULA.gif
allcoach-ny-arm.gif

23 Februari i 16:00
Champagneprovning med fokus på de berömda kvinnorna - Nyhet! 
Här blir det fullt fokus på de fantastiska kvinnorna som gjort Champagne berömt. Veuve Clicquot, Veuve Fourny, Lilly Bollinger samt någon från De Fa'Bulleuses med flera kvinnliga stjärnor på Champagnehimlen. Smak, stil och finess helt enkelt...
En god och lärorik provning för både nybörjare och mer erfaren deltagare. 550 kr. 
"Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig och dricker det om jag är hungrig. Annars rör jag det inte – om jag inte är törstig förstås" - Lilly Bollinger

23 Februari 19:00
Romprovning special
För dig som gillar rom och vill lära mer samt testa riktigt bra rom..
Esclavo Single Cask, Flying Dutchmen, Neisson XO, Amrut, Pussers, Malecon, Clemant, Goslings, Four Square mm
650 kr per person, fem sorter. Rom, Rhum, Ron Rum

Boka egna provningar, mejla förfrågan; Företag, vinklubben, svensexa, möhippa, vänsexa, kompisgäng, familj, grannar, Rotary, vänner och andra konstellationer.

-roliga-provningar-Stockholm-Champagne.gif

- Ölprovning - välj eget tema
- Rom special med udda sorter
- Champagneprovning de luxe
- Gin + tonic, mer än GT´s
- Chokladprovning med familjen
- Tequila och Mezcal 100% agave
- Portvin med ostar och choklad
- Amaroneprovning med ripasso och recioto
- Avecprovning
- Ost- och vin
- Cider och Calvados
- Egen kombo..
vi förmedlar era önskemål!

div221 (1).gif

MARS

5 April 18:00
Whiskyskola 2019 del I
3 tillfällen a 700 kr. Går bra att vara med på enstaka tillfällen.
Introduktion till att prova whisky, historia, råvaror tillverkning, lagring. Provningsmetodik: hur man systematiskt bedömer och beskriver whisky.
Provning av råwhisky, irländsk, skotsk, whiskey och blended whisky m.m. Många intressanta sorter, ca 10-12 a 1 cl. 700 kr per tillfälle
Mejla för mer info. info@alltomprovningar.se Datum för del II och III sätts snart.

8 Mars 18:00
Whiskyprovning
Världen runt, Skottland, USA, Japan, Indien, Sverige, Finland, Holland, Taiwan. Fem spännande sorter.
Kom och bli överraskad av det som finns bortom Skottland... världens bästa whisky är från?? Kavalan, Nikka, Amrut, Millstone, Rebel Yell, Box m fl 550 kr per person. En av de mest populära whiskyprovningarna. Hör gärna av dig med önskemål om sorter.

8 Mars 18:00
Whiskyprovning
Skottland runt med Highland, Speyside, Islay mm från mjuka lena till rökiga fylliga och lite däremellan. Lär om historia, lagar, traditioner, råvaror, tillverkning och lagring. Viktigast är såklart hur man provar... Fem intressanta sorter som: Ardbeg, Craigellachie, Linkwood, Bruichladdich, Benriach, Arran, Glenfarclas, Longmorn, Cragganmore, The Glenlivet, The Macallan, The Balvenie, Glenmorangie, Highland Park, Lagavulin, Bowmore, Springbank och annat kan dyka upp. 550 kr per person.

8 Mars 18:30
Ölprovning tema Svenska bryggerier
Vi provar och njuter av några framstående Svenska bryggeriers öl.
Ett brett spektrum från ren pilsner, ales, IPA, smaksatt öl och mörk porter. Sex olika öl med ost och korv som tilltugg.
Historia, traditioner, trender, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar din öl. Pris: 400 kr per person
CAP, Nya Carnegiebryggeriet, Jämtlands, Nacka Bryggeri, Wärmdö Bryggeri, Skebo, Rådanäs, Stigbergets Bryggeri m fl

9 Mars 13:00 - Schlageruppvärmning
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne
Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per pers

9 Mars 16:00
Calvadosprovning
Lär dig hur man provar Calvados, om dess historia, odling av olika äpplen/päron, mustning, destillering och lagring.
Ni får prova 5 olika sorter från mindre och större producenter.
Coeur de Lion, Château du Breuil, Comte Louis de Lauriston med flera

9 Mars 16:00
Cognacsprovning
Lär grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning.
Lär om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken cognac och varför denna eau de vie kallas cognac i vissa länder och brandy i andra
Cognac är på gång igen. 

9 Mars 19:00
Amarone
Valpolicella, Ripasso och tre Amarone tre olika vinstilar med samma druvor som bas.
Lär om regionen, druvsorter, odling, tillverkning, traditioner, trender mm
Fem viner samt några goda ostar.  
Uppskattad provning där du lär dig om varför det skiljer sig så pass mycket mellan olika producenter och även prislägen.
Allegrini, Masi, Begali, Roccola Grassi, Tedeschi, Tommasi, Zenato m fl

Farsdag+choklad.jpg

10 Mars 13:00
Chokladprovning
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl. 350 kr, med två matchande viner 400 kr pp.

10 Mars 13:00
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar.

14 Mars 18:00 - Fullt
Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. MrM

15 Mars 18:00 - Fullt
Rom- och chokladprovning
Mörka lagrade romsorter möter den bästa mörka chokladen.
Det är riktigt hett på romfronten! Kom och lär dig du med samt förstå vilka kombinationer med den mörka chokladen som fungerar bäst. Svårt att motstå. Clément, Ron Esclavo, Appleton, Botran, Neisson, Zafra m fl Fyra bra sorter provas. 550 kr MrM

16 Mars 13:00
Chokladprovning
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar toppchoklad från Tobago, Trinidad, Venezuela, Peru, Vietnam, Madagaskar mm
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate m fl Bästa Chokladen helt enkelt..
Lägg till för ett par sorters vin, madeira eller Portvin

16 Mars 13:00
Lakrits- och chokladprovning
Kombinerad provning med det bästa från två världar. 
Rena lakritssorter, söta och salta samt olika kombinationer.
Rena chokladsorter med olika kakaohalt och ursprung samt några smaksatta varianter provas.
Historia, odling och tillverkning samt hur man provar
Bean to bar, Single estate, hållbar odling. Bästa producenterna som: Amedei, Amano, Marou, Original Beans, Michel Cluizel, Tobago Single Estate, Laktisfabriken, Johan Bülow, Amarelli m fl 400 kr pp

16 Mars 16:00
Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. Sex-sju gin med olika stilar provas rent samt i kombination med ett par tonicsorter.
GT special, Old Tom, Destilled Gin, London Dry Gin, Plymouth, American Gin, Barrel aged. Eventuellt Sloe Gin och eller Genever. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle, Stockholm Bränneri, Xoriguer, m fl.   500 kr per person

16 Mars 19:00
Rom- och chokladprovning - Nyinsatt

Mörka lagrade romsorter möter den bästa mörka chokladen.
Det är riktigt hett på romfronten! Kom och lär dig du med samt förstå vilka kombinationer med den mörka chokladen som fungerar bäst. Svårt att motstå. Clément, Ron Esclavo, Appleton, Botran, Neisson, Zafra m fl Fyra bra sorter provas. 550 kr

aop-logo4rom.gif

29 Mars 18:00 - Nyhet!
Romprovning - Master Class
För dig som är intresserad och gillar vill utveckla din romkunskap.
Här lär du dig mer om vad som sker bakom varumärken och annan mumbojumbo som Solera, tillsatser av socker, vin mm
Du får en djupgående genomgång av vår erfarna romconoisseur samt prova 10 fina romsorter a 1 cl.
Pot still vs column still, single cask, vintage, double cask mm
Jamaica, Martinique, Guyana, Barbados mm Rom, Rum, Ron, Rhum. 975 kr per person.
Hör gärna av dig vilka sorter du provat: info@alltomprovningar.se on.

30 Mars 16:00
Bubbelprovning med Prosecco, Cava, Crémant och Champagne
Kom och lär om de populära bubblande vinerna och vad som skiljer dem åt, lärorikt och roligt.
Fyra olika mousserande viner med tilltugg. 400 kr per pers

APRIL

aop-logo4WHI.gif

5 April 18:00
Whiskyskola del I
3 tillfällen a 700 kr. Går bra att vara med på enstaka tillfällen.
Introduktion till att prova whisky, historia, råvaror tillverkning, lagring. Provningsmetodik: hur man systematiskt bedömer och beskriver whisky.
Provning av råwhisky, irländsk, skotsk, whiskey och blended whisky m.m. Många intressanta sorter, ca 10-12 a 1 cl. 700 kr per tillfälle
Mejla för mer info. info@alltomprovningar.se Datum för del II och III sätts snart.

gin_provning.gif

26 April 18:00
Ginprovning
GIN och GENEVER är de mest kända destillaten med enbär och kryddor. Här får du veta mer om historia, råvaror och tillverkningsmetoderna. Sex-sju gin med olika stilar provas rent samt i kombination med ett par tonicsorter.
GT special, Old Tom, Destilled Gin, London Dry Gin, Plymouth, American Gin, Barrel aged. Eventuellt Sloe Gin och eller Genever. FEW, Kyrö Koskue, Monkey 47, Hernö, Citadelle, Stockholm Bränneri, Xoriguer, m fl.   500 kr per person.

27 April 13:00
Grappaprovning
Grappa och Marc är de mest kända pressrestdestillaten och görs av resterna från vintillverkning. Det här är vanligt i många länder och spriten har olika namn beroende på var den görs. Du får lär dig om råvaror, tillverkningsmetoder, ev lagring samt prova fem Grappasorter med olika karaktär och stil. Nonino, Berta, Tignanello, Romano Levi, Marolo m fl 500 kr

Presentkortstips från njutningscoachen:

galet.jpg

Öl- och whisky i kombination - Craft pairing.
Tequila - spännande  provning...
Rom special - Fem fina sorter med choklad
Vinprovning - Italien runt med ostar
Gin - Hett värre
Whiskyskolan - Tre gånger 2 timmar, start i februari.
Champagne special - med bl a en årgång
Choklad - "9 av 10 älskar choklad. Den tionde ljuger.."

Vi skickar presentkort som en pdf-fil. Skicka gärna med en personlig hälsning.
Grattis... önskar... mm


VIN och OSTPROVNING

VIN och OSTPROVNING

Mejla datum och önskemål så hör vi av oss snarast.

boka_provning_stockholm.jpg

Viktig information

Minimiålder 20 år. Rekommendation; inget starkt eller starka dofter före en provning, de sensoriska sinnena avtrubbas.
OBS! - Avbokning senast 7 dagar före bokat event!

Provning.jpg
provningar i Gamla stan..ölprovning, whisky, ginprovning, bästa, goda, mörk rom…

livets vatten.gif
Events-Upplevelse, Provningar, Presentkort
roliga_provningar.png

För dig som fått ett presentkort.
Hör av dig för att boka - bifoga bokningskoden.
 info@alltomprovningar.se

Join-the-Movement.jpg

Specialpriser

25 Januari 18:00 Ölprovning
Klosteröl special med bl a Tappister

Här får du prova de omtalade Trappist- och klosterölen från några av de legendariska bryggerierna i bland annat Belgien. Blonde, Dubbel, Tripel, Abt och Kvadrupel. Fylliga smakrika ales i sitt esse. Orval, St Bernadus, Westmalle mm 400 kr per person.
Erbjudande: 2 pers för 700 kr

Erbjudanden kommer vartefter.

div22.gif

Snart nya datum för:

Whiskyprovning
Fina sorter från när och fjärran. Någon lite starkare - cask strength,
någon single cask, någon Sherrylagrad, någon rökig. Kort och gott god whisky. Mest från Skottland men säkert någon med annat ursprung av bra slag.

Whisky_Tasting.jpg

Whiskyprovning /Rökigt
För dig som fattat tycke för det rökiga sk Peatheads... Men all rök kommer inte från Islay. Var beredd på några överraskningar. Lär om hur röken kommer till, från torv till flaska.
Torv, PPM och allt annat som osar rök
Ardbeg, Amrut, Millroy plus andra rökare. 

Whiskeyprovning  
Bourbon och annan Amerikansk Whisky

Amerikansk whiskey/whisky med Bourbon, Rye, Corn, Single malt, single barrel, small batch mm
Fler har upptäkt dessa storheter, dags för dig med? Kom och lär dig varför, historia, traditioner, lagar, tillverkning.
Booker´s, Few, Rebel Yell, Blanton´s, Makers Mark. Fem bra sorter, 550 kr

grappa_provning.gif


Champagne De luxe
Fem olika fina Champagnesorter. Vi börjar med att jämföra en Blanc de Blanc mot en Blanc de Noir för att sedan prova ett par roséChampagner. Avslutning med en årgångsChampagne från -02, -04, -06 eller liknande.
Vad de olika termerna betyder går vi igenom under tiden. Bl d Bl, Bl d N, Vintage, Brut, Extra Brut, Brut Naturel NM, RM, CM Grand Cru mm Goda tilltugg som matchar Champagnen. 
1595 kr. Lägg till för sabrering. Minimum 8 deltagare.

Ölskola - Grundkurs
Här tar vi det från start och du får en bra genomgång från grunden.
Lite historia, råvaror, tillverkning, ölstilar, ölländer och hur du provar på bästa sätt. Sex olika öl med tilltugg.
"Good people drink good beer" Hunter S Thomson. Pris: 350 kr per person

Ölprovning tema Svenska bryggerier
Vi provar och njuter av några framstående Svenska bryggeriers öl.
Ett brett spektrum från ren pilsner, ales, IPA, smaksatt och mörk porter.
Ost och korv som tilltugg.
Historia, traditioner, trender, tillverkning samt hur du på bästa sätt provar
din öl. Pris: 400 kr per person

Klosteröl special
Här får du prova de omtalade trappist- och klosterölen från några av de legendariska bryggerierna i bland annat Belgien. Blonde, Dubbel, Tripel, Abt och Kvadrupel. Fylliga smakrika ales i sitt esse. Orval, St Bernadus, Westmalle mm 400 kr per person.

Öl- och whiskyprovning - Craftpairing - NYHET!
Lär om öl och whisky samt vilka sorter som passar med varandra - craftpairing.
Lärorik och spännande provning med fina smakkombinationer.
Fem olika öl möter 4 whiskies med olika stil och karaktär. 550 kr
Tips från njutningscoachen.

Vinprovning EKO
Vi pratar om olika typer av certifieringar och regler av ekologiska viner. Två vita, ett rosé och två röda provas samtidigt som vi reder ut begreppen. Hållbarhet, besprutning, gödsling, tillsatser. 

Vinprovning för nybörjare - Nyhet! 
Vi har fått många förfrågningar om vinprovning för nybörjare.
Här startar vi från grunden och går stegvis igenom det du behöver veta om odling, tillverkning samt hur man på bästa sätt provar. Lättsamt och roligt där du kan ställa alla de frågor som du funderat på. 450 kr per person. Två vita och tre röda viner provas.

Vinprovning - Grundsmaker
Två vita och två röda viner provas med tillbehör som representerar våra fem grundsmaker.
Sött, salt, surt, beskt och umami. Du får lära dig hur de regerar i mötet med vinet vilket ger dig en bra insikt hur man kombinerar mat- och vin på bästa sätt. Goda kombinationer varvas med en del smakfällor. Vinet upplevs annorlunda med citron(surt) vs salt osv. Gott och lärorikt. 450 kr per person.
Mejla för mer info.

Whiskyskola del II - Tema rökigt
Går bra att vara med på enstaka tillfällen.
Fokus på många svenskars favoritwhiskytyp.
Vi analyserar rökigheten och lär oss om historien bakom framställningen.
Det finns fler ställen än Islay där man gör man rökiga varianter av whisky. Ca 10 sorter a 1 cl 700 kr
Mejla för mer info.
Whiskyskola del III - Tema världen runt
3 tillfällen a 700 kr. Går bra att vara med på enstaka tillfällen
Whisky - whiskey produceras i hela världen.
Provning och genomgång av amerikansk, fransk, svensk, holländsk, indisk, japansk, taiwanesisk whisky m.fl. 
Avslutning och utvärdering.